فلزیاب ماهواره ای

آیا فلزیاب ماهواره ای وجود دارد؟ +پاسخگویی به سوالات

یکی از سوال هایی که زیاد از ما پرسیده میشود درباره فلزیاب ماهواره ای است، در این مقاله سعی داریم که تمام ابعاد این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم تا شما در جریان واقعیت های موجود در این زمینه قرار بگیرید.

در ابتدا باید این نکته را توضیح دهیم که این نوع فلزیاب ها برای کارهای تاسیساتی بسیار بزرگ استفاده می شود و اینگونه نیست که در دسترس عموم مردم قرار داشته باشند، درواقع برای اهداف سیاسی و نظامی قابل استفاده است و در اختیار دولت ها قرار دارد. همچنین هزینه های این نوع فلزیاب بسیار زیاد هست و کار با آن برای کاربر فلزیاب ماهواره ای آسان نیست.

درواقع دستگاه کاوشگر برای بررسی و انجام عملیات بر روی فلزیاب ماهواره ای کار میکند و در کل چیزی به نام فلزیاب ماهواره ای یا گنج یاب ماهواره ای وجود خارجی ندارد چرا که هرگز شخصی نمی تواند از پس هزینه های سنگین آن برآید و توانایی اسمبل کردن دستگاه را ندارد پس در نتیجه هر شخصی و یا فروشنده ای اگر از نام فلزیاب ماهواره ای استفاده نمود به یاد داشته باشید که دروغی بیش نیست.

فلزیاب ماهواره ای

 فلزیاب ماهواره ای چگونه کار میکند ؟

احتمالا تاکنون ادعاها و اخبار عجیب غریبی را از فروشنده ها و افراد دیگر درباره فلزیاب ماهواره ای شنیده اید ما به شما اطمینان می‌دهیم که هیچ دستگاهی تحت عنوان گنج یاب ماهواره ای که افراد عادی بتوانند برای کاوش منابع چه بر روی زمین و چه در زیر زمین از آن بهره ببرند وجود خارجی ندارد.

برترین ماهواه های زمین شناسی در اختیار سازمان های فضائی و زمین شناسی امریکا و دیگر کشورهای ابرقدرت میباشد، از این ماهواره ها جهت اهداف نظامی و برای ردیابی منابع و تحرکات در زیر زمین بهره برداری می شود، انتقال اطلاعات این سیستمهای ماهواره ای به بخش خصوصی و حتی بسیاری از کشورهای دنیا مقدور نیست.

موارد استفاده از گنج یاب های ماهواره ای

از این ماهواره ها جهت زمین شناسی، تغییرات اقلیمی استفاده میشود، همچنین در موارد خاص می‌توانند اهداف را در سطح زمین و عمق زمین شناسایی کنند.

به عنوان مثال در طی سالهای اخیر گروهی از باستان شناسان آمریکایی اعلام کردند که با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای ناسا موفق شدند ۱۷هرم گمشده را در زیر مناطق باستانی مصر کشف کنند.

از دیگر کاربردهای ماهواره های فضایی (فلزیاب ماهواره ای) می‌توان به توانایی یافتن شهرهای گمشده نیز می‌باشد.

یکی دیگر از کاربردهای فلزیاب های فضایی بحث خاکشناسی و فرسایش خاک در راستای کویر زدایی است.   

از فلزیاب های ماهواره ای در کارهای مربوط به علوم زمین شناسی و شناسایی گسل ها نیز میتوان استفاده کرد، همچنین از این تصاویر جهت شناسایی معادن و منابع زیرزمینی همچون شناسایی انواع معادن میتوان بهره جست.

فلزیاب ماهواره ای

وجود GPS در انواع فلزیاب ها

برخی از دستگاه های فلزیاب نظیر محصولات Minelab Go Find، Minelab GPZ 7000 و  دارای GPS داخلی برای کاوشگران می‌باشند تا با استفاده از آن موقعیت مکانی کاوش برای بررسی های بعدی کاربر در خود سیستم ذخیره گردد و فقط خود کاربر قادر به تعیین موقعیت و مشاهده آن می باشد کمپانی تولیدکننده دستگاه هم قادر به مشاهده وپیگیری آن اطلاعات نمی‌باشد.

متاسفانه فروشندگان غیرمعتبر دستگاه های فلزیاب با اقدام به شایعه پراکنی و دروغ اعلام می کنند که دستگاه ها از طریق ماهواره قابل کنترلند و اطلاعات کاوشگران در اختیار دیگران قرار می گیرد که این موضوع به هیچ عنوان صحت ندارد و هیچ فلزیابی قابل رهگیری از طریق سیستم های GPSنمی باشد و اساسا این موضوع شایعه ای بیش نیست.

همچنین دستگاهی تحت عنوان فلزیاب ماهواره ای که بتواند اطلاعات فلزیاب ها را از روی GPS برداشت کرده و از آنها استفاده نماید نیز وجود ندارد.

چرا که GPS  فلزیاب ها صرفا جنبه اطلاعاتی برای کاربر دارد تا موقعیت مکانی را برای وی نشان دهد و تحت هیچ شرایطی قادر به ارسال سیگنال و اطلاعات به ماهواره را ندارد.

اگر شخصی میگوید دارای فلزیاب ماهواره ای است و با دقت محل گنج یا دفینه را مشخص مینماید سئوال برانگیز است در این صورت پس چرا خودِ شخصِ مدعی از آن استفاده نمی‌کند تا به گنج برسد؟

جالب است که سازمان های قدرتمندی مانند NASA و پنتاگون که دارای مراکز تحقیقاتی بسیار عظیم و مجهز می‌باشند هنوز ادعا نمی کنند که به این تکنولوژی دست یافته اند اما فروشندگانی هستند که ادعا می کنند به این فناوری ها دست یافته اند که هیچ، حتی با کشورهایی که خدمات ماهواره ای ارائه می‌دهند نیز در ارتباط هستند.

فلزیاب ماهواره ای

نظرکارشناسان درباره فلزیاب های ماهواره ای

اما ماجرا به همین جا ختم نمی شود، یک کارشناس میراث فرهنگی به دلیل آشنایی خود با اکثر دستگاه های موجود در بازار در این رابطه می گوید:

خود سازمان میراث فرهنگی هم چنین دستگاه هایی که فروشندگان سودجو ادعا میکنند در اختیار ندارد و مسلماً در صورت وجود چنین سیستم هایی دیگر چیزی باقی نمی گذاشتند و خوشبختانه بسیاری از آثار میراث فرهنگی کشور از دسترس تمام این دستگاه ها بخاطر محدودیت های کاریشان خارج مانده و جای نگرانی زیادی  وجود ندارد.

ایشان بازهم از شنیده ها و دیده های خود میگوید: دستگاههای ژئوفیزیک که این سیستمها را به نام فلزیابهای تصویری تا عمق ۱۵ الی ۲۰ متر معرفی مینمایند، جهت شناسایی رگه های زمین و گسلها مورد استفاده قرار میگیرد.

1 پاسخ
  1. بهرام
    بهرام گفته:

    گنج یاب ماهواره ای وجود ندارد ولی ماهواره لندست اطلاعاتشو بصورت افلاین بصورت دیتا از زیر زمین هم آرشیو کرده وبا در اختیار داشتن این دیتاها وتحلیل آن میشود پی برد اصولا معدن یا تجمع فلزات معدنی وجود دارد یا نه . واینکار کاری نیست که هرکس بتواند چون بعضیا نمیتوانند میگویند نیست. وگرنه یکی از وظایف ماهواره های سنجش از راه دور اکتشاف معدن هست اینو هربیسوادی هم میدونه. منتها بصورت آنچیزی که مامیتوانیم دیتاها بصورت آفلاین هست وهمین هم کافی هست

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + پنج =