انتخاب فلزیاب خوب

7 مورد حیاتی در انتخاب فلزیاب خوب

انتخاب فلزیاب خوب به عوامل متعددی بستگی دارد اما باید توجه داشته باشید که شما به دنبال چه هستید؟ شرایط خاک زمین مورد کاوش شما چگونه است؟ پس از پاسخگویی به این سوالات می‌توانید برای انتخاب سیستم کاری، نوع دستگاه فلزیاب (نقطه زن/ شعاع زن) و … تصمیم بگیرید.

نحوه انتخاب فلزیاب خوب:

خرید یک دستگاه فلزیاب در واقع آخرین مرحله است، پیش از خرید باید به نکات مهمی توجه داشته باشید این که فلزیاب خوب و با کیفیت بایستی چه ویژگی هایی داشته باشد تا کاوشگر را به هدف خود برساند و هزینه‌های اضافی را در بر نداشته باشد رکن های اصلی در انتخاب آن هستند. بنابراین باید قبل از خرید دستگاه فلزیاب همه جوانب را بسنجید تا بهترین انتخاب را از آن خود کنید.

فاکتورهای مهم در انتخاب فلزیاب خوب از این قرار می‌باشند: عمق کاوش فلزیاب، قدرت تفکیک، بالانس خودکار با سطح زمین، نوع باتری، لوپ یا سرچ کویل فلزیاب، حذف ذرات و نادیده گرفتن آلودگی های زمین و وزن دستگاه و راحتی کار با آن.

انتخاب فلزیاب خوب و قابلیت عمق زنی آن

در واقع قابلیت عمق زنی فلزیاب به دو فاکتور مهم بستگی دارد اول اینکه نوع سیستم کاری دستگاه چیست؟ دوم اینکه ابعاد هدف چقدر است؟ برای مثال: در دستگاه هایی که از تکنولوژی VLF استفاده شده است، حداکثر تا 2 متر می‌توان هدف را شناسایی کرد آن هم فلزاتی در حجم های بزرگ(cm80*80)  ولی در فلزیاب های پالسی (PI) میتوان تا عمق 4-5 متر نیز هدف را شناسایی کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره می‌توانید به مقاله ” اهمیت عمق نفوذ فلزیاب ” مراجعه نمائید.

انتخاب فلزیاب خوب

فلزیاب خوب و قابلیت تفکیک فلزات

قدرت و نحوه تفکیک فلزات اهمیت بسیار ویژه ای در انتخاب فلزیاب خوب دارد. به طور کلی فلزیاب ها از نظر تفکیک به سه دسته تقسیم می‌شوند.

  1. تفکیک فلزات با ارزش/ بی ارزش
  2. تفکیک آهن/ غیرآهن
  3. تفکیک Just Gold

این نکته نیز به محل کاوش و هدف بستگی دارد، به یاد داشته باشید که قابلیت تفکیک در دستگاه‌های مختلف بصورت های مختلفی است، مثلاً در دستگاه فلزیاب Lorenz Z2 تفکیک به صورت آهن و غیرآهن می‌باشد ولی در فلزیاب Alpha SX7000 تفکیک بصورت Just Gold است که فقط طلای خالص (بالاتر از 13 عیار)، نقره خالص و استیل را شناسایی می‌نماید (برای کسب اطلاعات  بیشتر در این باره به مقاله انواع تفکیک در فلزیاب ها مراجعه نمائید).

انتخاب فلزیاب خوب

قابلیت بالانس زمین در انتخاب فلزیاب باکیفیت

به هماهنگی دستگاه و لوپ با خاک و اجزاء آن گفته می‌شود در صورتیکه دستگاه بالانس نباشد مشکلاتی از قبیل کاهش عمق کاوش و عدم یافتن هدف در عمق بالاتر شود.

لوپ یا سیم پیچ جستجو در انتخاب فلزیاب مناسب

سیم پیچ ها به طور کلی به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ 1. پراب یا لوپ 2. دیسک

در نوع پراب، عمق کاوش بالاتر است و برای فلزات در حجم بالاتر برای کاوش مناسب هستند این نوع سیم پیچ طول موجهای بلند ارسال و دریافت می‌کند اما در نوع دیسک که مناسب برای یافتن اشیاء کوچکتر ساخته شده اند وضعیت فرق دارد این نوع سیم پیچ جستجو برای یافتن سکه و ناگت طلا مناسبند، موج فرکانس کوتاه ارسال می‌کنند و در عمق های کمتر عملکرد درستی دارند، البته در نظر داشته باشبید که در این نوع احتمال خطا بیشتر از 25% خواهد بود چرا که قابلیت حذف ذرات وجود نخواهد داشت.

انتخاب فلزیاب خوب

نوع باتری و اهمیت آن در کیفیت کار فلزیاب

فلزیاب ها به دو صورت شارژ می‌شوند، با باتری قلمی و یا با باتری لیتیوم یونی، که نوع دوم بهتر و باصرفه تر است.

قابلیت حذف ذرات و اهمیت آن در انتخاب فلزیاب خوب

حذف ذرات و فلزات ناخواسته مبحث مهم و پیچیده ای است که باید مدنظرتان داشته باشید و قبل از خریداری و انتخاب فلزیاب خوب این نکته را بررسی کنید. در دل خاک فلزات ریز بی ارزش وجود دارند که یک دستگاه خوب باید قابلیت رد و صرف نظر کردن از آنها را داشته باشد.

تفکیک در فلزیاب ها انتخاب فلزیاب خوب

وزن یک فلزیاب خوب و رابط کاربری آن

فلزیاب های قدیمی اغلب بسیار سنگین بودند و کاربر پس از مدت کوتاهی از کار کردن با آن خسته می‌شد، در حال حاضر شرکت های سازنده نهایت تلاش خود را دارند که فلزیاب‌های سبک وزن و با طراحی متناسب با بدن انسان (طراحی آرگونومیک) ساخته و تولید نماند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − چهار =